Kum Nye - Tibetan Yoga

Kum Nye – tibetansk yoga

Kum Nye (KN) är en tibetansk yoga, den skiljer sig från den indiska tantrayogan då det är en mjuk och helande mindfullnessyoga som motverkar stress och som förändrar negativa vanemönster. Med Kum Nye ökar vår kroppskännedom, vi blir medvetenhet om spänningar i kroppen som bl.a.  uppstår i samband med stress, vi öppnar upp känsligheten, hittar en djup avslappning i kroppen och kan tillsammans med andetaget på så sätt lösa upp spänningar på olika nivåer. Det är en hälsosam yogaform som ökar vår glädje och uppskattning för livet, yogan är läkande för själen och får oss att fungera mer harmoniskt.

KN balanserar och integrerar energin i vår kropp, förmedlar ett läkande lugn till hela vår varelse och den ger synbar effekt i våra relationer och med vår omgivning. Sinne och kropp, båda behöver avkoppling, särskilt i dagens värld där verksamhet i vardagliga aktiviteter genererar mycket stress inom oss. Många upplever skillnad redan efter första passet.

Yogan som består av lugna stillsamma rörelser tillsammans med medveten andning har alla möjlighet att utöva. Vi blandar stående rörelser med sittande och har som sagts, fokus på andetaget, rörelsen och space omkring oss.

Sanna, som är utbildad Kum Nye lärare, vid Dharma Publishing är även vidareutbildad i både Level 2, Joy of Being, (JoB) och Level 3 Kum Nye Dancing, (KND). I JoB och KND handlar det om att genom bestämda rörelser, tekniker förändra tankarnas vanemönster, Yoga för sinnet, för djupare medvetenhet.

 

”När sinne och hjärta är i balans är allting möjligt”

/Sanna

Warning: Undefined variable $default in /customers/5/b/9/kungayogi.se/httpd.www/wp-content/plugins/divi-footer-editor/includes/functions.php on line 82
Share This