Varför Yoga?

Det finns många anledningar till att införa yoga i ditt liv, det är mycket mer än bara utföra fysiska kroppsställningar, yoga är balans mellan sinne och kropp, ett medvetandetillstånd som man kan uppnå genom att använda olika kroppsställningar tillsammans med andningsövningar och meditation. Det är en skön och skonsam träning som också medför många hälsoeffekter, bland annat;

# Ökad stresstålighet

# Balanserar blodtryck

# Förbättrat immunförsvar

# Förbättrad matsmältning

# Starka, smidiga och uthålliga muskler

# Ökad närvarokänsla

# Ett lugnare sinne

# Mer energi

# Balans mellan kropp och sinne

Idag präglas vårt samhälle av tillgänglighet, tempo, informationsflöde och en stark press mellan en massa roller där det förväntas av oss att hålla oss uppdaterade, agera och framför allt fungera fullt ut.

Stress, utmattning ligger högt på västvärldens sjukdomslista. Forskningen idag visar att det finns  sammanhang mellan stress och sjukdomar, bl.a. hjärt-och kärlsjukdomar, ångest, depression, belastningsskador på muskler och skelett. fokus är motsatsen, det är det som gör den till ett fantastiskt verktyg. Att landa med sinnet i sin kropp gör att vi släpper på stress och spänningar. Yogan tränar dessutom kroppen uthållighet styrka, balans och rörlighet. Asana, rörelserna frisätter energin i din kropp och tillsammans med det medvetna andetaget upplever du vilken djup avslappnande effekt det har, både emotionellt och på ett psykologiskt plan.

Härligt är att man idag tar avslappningens betydelse på allvar, man har även sett via forskning att medveten avslappning kan läka livsstilssjukdomar som har med stress att göra.

Forskning har bevisat att genom yoga kan du :

Sänka hjärtfrekvens

Sänka blodtrycket

Minska muskelspänningar

Minska intensiteten i upplevelsen av ångest och spänning

Förbättra kvalitén på din sömn

Ett stilla sinne, enstark och smidig kropp ger dig otroligt fin livskraft. Det är en resa, det tar tid och utmaningen finns i att använda stillhet, medvetna andetaget fastän det snurrar i snabbt tempo med stress och oro omkring dig.

Det är aldrig försent att börja, oavsett ålder är yogan ett fantastiskt verktyg.

Välkommen, njut av din egen yogaresa, få in mer kvalité i livet med ett steg i taget.

Du är värd allt det bästa!

Om-Ah-Hum

Andas in …….   andas ut ……

Share This