Idag präglas vårt samhälle av tillgänglighet, tempo, informationsflöde och en stark press mellan en massa roller där det förväntas av oss att hålla oss uppdaterade, agera och framför allt fungera fullt ut.

Stress, utmattning ligger högt på västvärldens sjukdomslista. Forskningen idag visar att det finns  sammanhang mellan stress och sjukdomar, bl.a. hjärt-och kärlsjukdomar, ångest, depression, belastningsskador på muskler och skelett. fokus är motsatsen, det är det som gör den till ett fantastiskt verktyg. Att landa med sinnet i sin kropp gör att vi släpper på stress och spänningar. Yogan tränar dessutom kroppen uthållighet styrka, balans och rörlighet. Asana, rörelserna frisätter energin i din kropp och tillsammans med det medvetna andetaget upplever du vilken djup avslappnande effekt det har, både emotionellt och på ett psykologiskt plan. Härligt är att man idag tar avslappningens betydelse på allvar, man har även sett via forskning att medveten avslappning kan läka livsstilssjukdomar som har med stress att göra.

Forskning har bevisat att genom yoga kan du :Sänka hjärtfrekvens, Sänka blodtrycket, Minska muskelspänningar, Minska intensiteten i upplevelsen av ångest och spänning, Förbättra kvalitén på din sömn

Ett stilla sinne, en stark och smidig kropp ger dig otroligt fin livskraft. Det är en resa, det tar tid och utmaningen finns i att använda stillhet, medvetna andetaget fastän det snurrar i snabbt tempo med stress och oro omkring dig.

Det är aldrig försent att börja, oavsett ålder är yogan ett fantastiskt verktyg.

Välkommen, njut av din egen yogaresa, få in mer kvalité i livet med ett steg i taget.

Du är värd allt det bästa!

Om-Ah-Hum

Andas in …….   andas ut ……

Varför Yoga?

Varje människa väg till hälsa är som regel olika alla andras. Ordet hälsa kommer från engelskans, helth som ursprungligen hade betydelsen hel. Yoga är ett sätt för oss att bli hela genom att integrera motsatserna; det som vi har inom oss få samverkar med det som finns utanför oss. Yogans gåva till mänskligheten är de tekniker, metoder som har testats och förädlats över tusende år och fortfarande görs. Vissa av teknikerna kan upplevas som simpla, enkla men de är så effektiva och genom regelbundenhet hjälper de oss att komma i bättre balans mentalt, känslomässigt, fysiskt och andligt. Vi människor har en ofattbar kapacitet inom oss, yogan hjälper oss att förstå vår potential och möjligheten som ges att leva ett rikare liv, på alla plan. Så yogan är så mycket mer än bara utföra fysiska kroppsställningar, yoga är balans mellan sinne och kropp.

När vi börjar yoga påverkas vi kanske mest till en början på det fysisk och det mentala planet, kanske är det därför du från början också sökte dig till yogan. Minska stress, komma i form, eller för stärka sinnet. Och effekterna märks tydligt, vi jobbar med bindväven och nervsystemet, där det sker en ökad syresättning och stress, spänning minskas på så vis.

Man brukar säga att den utvecklingsprocess som startar när man börjar yoga, den sker i tre steg. Först den fysiska och mentala processen, där vi känner effekten av yogaträningen när vi blir medvetna om vår fysiska begränsning och vi upplever hur svårt det kan vara att koordinera andetaget med rörelsen och samtidigt hålla koncentrationen inåt och det är en utmaning att hitta det inre fokuset som får oss att kunna koncentrera oss på en sak under en längre tid. Den andra processen, den andliga kommer efter en tids träning, när man blivit bekant med positionerna/rörelserna, när de inte kräver så mycket koncentration utan andningen börja komma på plats och känslan av att du kan arbeta mer med koncentration, stänga ute det som stör, gå in mer i dig själv, lyssna och känna andetaget och notera förändringar och nyanser i upplevelsen av en yogaposition och kan anpassa den efter just dina behov. Denna process märks även utanför mattan, du stärker dig och känner in vad du mår bra av i livet och hur du vill leva. Den tredje processen är den integrerande processen; yogan har blivit ett naturligt inslag i din vardag och du upplever effekterna av yogan, den ger dig än större perspektiv på tillvaron, större självinsikt. Det behöver inte betyda att du lägger timmar på yogautövning utan du hittar jämvikt för undvika överbelastning i sinnets och kroppens funktioner <3  Yogans mål är att skapa ökad självkännedom och medvetenhet som leder till större självinsikt, att nå din inre egna kärna.

Warning: Undefined variable $default in /customers/5/b/9/kungayogi.se/httpd.www/wp-content/plugins/divi-footer-editor/includes/functions.php on line 82
Share This